ته‌چین سنتی گرمسار
 

 

سفره گرمساری‌ها با ته‌چین هویت دیگری می‌گیرد. یک نوع ته‌چین مخصوص که هم درباره دستور پخت آن باید سراغ خود گرمساری‌ها رفت و هم برای خوردن اصیل‌ترین شکل آن درِ خانه‌هایشان را زد. ته‌چین گرمساری مرغ عزا و عروسی‌شان است و از مراسم عروسی گرفته تا شب‌های محرم این ترکیب پرچرب و پرملات در کنار گرمساری‌هاست. معروف است که گرمساری‌ها در محرم در خانه‌هایشان را باز می‌گذارند تا هر کسی که می‌خواهد از ته‌چینی که به این مناسبت پخته‌اند، بخورد و ببرد. یک لیست بلندبالا از مواد مورد نیاز مثل گوشت، برنج، کشمش، خلال پسته و بادام و ادویه‌های مختلف لازم است تا چلوگوشت مخصوص این منطقه آماده شود و نام ته‌چین گرمساری بگیرد.  البته ته‌چین در همه استان سمنان غذای پرطرفداری است، هر کدام از شهرها هم شکلی از این غذا را با کم و زیادکردن بعضی از مواد می‌پزند و با افتخار نام شهرشان را به انتهای آن اضافه می‌کنند. اقلیم کویری سمنان همه غذاهای این منطقه را پر از ادویه‌های گرم و تند کرده و روغن‌های حیوانی و سبزی‌های محلی طرفدار زیادی دارد. همین مواد غذایی است که به رژیم غذایی آنها ارزش غذایی بالایی می‌دهد. آنها همچنین دوست دارند غذاهایشان در دیگ‌های مسی پخته شود تا رنگ و بویی هم از گذشته داشته باشد.

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/179293/ته‌چین-سنتی-گرمسار