گروهی از بوداییهای شهر مالنگ در استان جاوهشرقی در اندونزی، اقدام به دادن افطاری به همشهریان مسلمان خود میکنند. توزیع غذای افطاری میان روزهداران و همشهریان مسلمان در ایام رمضان، مراسمی سنتی محسوب میشود که از سال 1998 آغاز شده است. افطاری رایگان نخستین بار سال1998 هنگام بحران اقتصادی کشور و برای کمک به محلیهایی که با مشکلات اقتصادی مواجه بودند، آغاز شد. ابتدا 80-60 نفر از محلیها هر روزه برای گرفتن افطاری میآمدند، اما بعدها این رقم به 100 نفر در روز نیز افزایش یافت. این حرکت با هدف ترویج پیام صلح و همزیستی مسالمتآمیز با همشهریان و همسایگان مسلمان آغاز شده است. آنها از ابزارهای پاک برای تهیه غذای حلال برای همسایگانشان استفاده میکنند و درنهایت در آخرین روز ماه مبارک رمضان و به مناسبت عید فطر غذای ویژه «برنج زرد» را برای افطاری آماده میکنند.