میوه فیسالیس زرد در ایران تولید و به زودی روانه بازار میشود. تولید تجاری فیسالیس زرد برای نخستینبار در آذربایجانغربی در گلخانههای دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه توسط عضو هیأتعلمی گروه علوم باغبانی و دانشجوی کارشناسی انجام شد.
میوه فیسالیس بومی مناطق آمریکای جنوبی و ترکیبی از طعم میوههای توتفرنگی، گیلاس، کیوی و آناناس است که به دلیل طعم خوش و بینظیرش در کشورهای اروپایی و آمریکایی طرفداران زیادی دارد.
براساس آمار جهانی، میوه فیسالیس در هر هکتار بین 22 تا 36 تن تولید میشود که هر یک کیلوگرم قیمت آن در بازار به قیمت 80 تا 90هزار تومان به فروش میرسد.
میوه فیسالیس به دلیل قرارگرفتن در لفاف کاغذی شکل، فاقد هرگونه آلودگی و عوامل بیماریزاست. فیسالیس بدون نگهداری در یخچال بیش از 10روز ماندگاری دارد و درصورت نگهداری در یخچال حدود 2ماه مدت زمان ماندگاری این میوه نیز افزایش مییابد.
این میوه یکی از غنیترین منابع طبیعی آنتی اکسیدانها و سرشار از ویتامینهای A - E - C - P - F است و بدن انسان را در مقابل خنثی سازی رادیکالهای آزاد که موجب بروز بیماریهایی همچون سرطان، سکته قلبی، پروستات، آسم و آلرژی میشود، حفاظت میکند. محمدی، دانشجوی رشته باغبانی دانشگاه ارومیه و تولیدکننده این محصول در گفتوگو با ایسنا گفت: با هدف تجاریسازی این محصول هم در محیط گلخانه هم در فضای آزاد کاشته شد که با وجود بررسیهای انجامشده این محصول صرفه اقتصادی برای صادرات را دارد این محصول هر کیلو 70هزار تومان و خشکشده آن 120 هزار تومان در ارومیه به بازار عرضه شده است. او با اشاره به استقبال خوبی که طی 15روز از فروش محصول داشتند، تصریح کرد: این محصول برای نخستینبار در استان تولید شده که در شهرستانهای تنکابن و بوشهر نیز کاشت میشود.